3 minute de citit Publicat: 24 Decembrie 2022, 06:46

Solis aderă la standardele de emisii Stage V

Articol scris de Liviu GORDEA

Solis Stage V
Solis Stage V

Solis reprezintă un nume important la nivel mondial, compania mamă – International Tractors Limited – fiind practic al cincilea producător de tractoare din lume după volumul de unităţi vândute, cu peste 130.000 de tractoare comercializate în anul de marketing 2021-2022.

Rural Plant pune la dispoziţia clienţilor săi tractoare 4×4 din gama de puteri de 20, 26, 50, 60, 75 şi 90 CP, care beneficiază de o garanţie de 3 ani sau 1.500 ore de funcţionare. Stage V fără AdBlue Pentru a respecta cele mai stricte standarde de emisii, câteva modele de tractoare au fost dotate cu motoare Stage V, iar asta se datorează asocierii cu japonezii de la Yanmar, care au apelat la tehnologia CRDi (Common Rail Direct Injection) pentru a furniza puterea necesară, asigurând totodată emisii scăzute de carbon şi economie de combustibil. Deocamdată vorbim de modelele de 50 şi 60 cai putere (3.065 cmc), dar de anul viitor vor fi disponibile şi alte tractoare cu motorizare Stage V, respectiv cele de 75 şi 90 CP (4.087 cmc). „Important de menţionat este faptul că aceste modele Stage V sunt fără AdBlue. De asemenea, trebuie spus că modelele de 50 CP sunt disponibile în două variante constructive, cu şi fără cabină, în timp ce tractorul de 60 CP este oferit doar în varianta cu cabină”, ne-a explicat Marcel Ardelean, administratorul Rural Plant.

 

Marcel Ardelean, administratorul Rural Plant

Un mediu de lucru îmbunătăţit Aceste tractoare au un cuplu de 220 Nm, cutie de viteze cu inversor mecanic, cu 12 trepte de viteză înainte şi 12 înapoi. Au o capacitate de ridicare în tiranţi mărită la 2.500 kg și, de asemenea, dispun de sistemul AutoLift, ceea ce înseamnă că dacă ai ieşit de pe capătul de rând şi aveai stabilită o anumită adâncime la plug, când vei reveni în brazdă, printr-o simplă apăsare de buton, vei avea din nou aceeaşi adâncime presetată, fără a mai opera alte reglaje. Asta face mai uşoară viaţa fermierilor şi asigură o uniformitate mai bună a lucrărilor. Postul de comandă la noile modele a fost şi el îmbunătăţit, punându-se accent pe ergonomie. „Comenzile sunt mult mai accesibile acum pentru operator. Volanul este reglabil pe înălţime şi adâncime, scaunul are suspensie, cabina e cu aer condiţionat şi foarte bine izolată fonic. Aerul este filtrat, astfel încât să nu ajungă particule de praf la interior, ceea ce înseamnă un mediu de lucru curat”, ne-a asigurat administratorul Rural Plant.

 

Pentru orice tip de exploataţie Tractoarele Solis se adresează atât fermelor de dimensiuni mici, cât şi exploataţiilor mai mari. Cele din gama de puteri mici sunt extrem de utile în horticultură şi viticultură, în timp ce tractoarele din gama de putere mare pot fi folosite la manipulatul baloţilor sau la transportul sacilor cu îngrăşăminte, dar şi în zootehnie, unde e nevoie de o manevrabilitate sporită.  

DATE DE CONTACT Rural Plant

Adresa: Chizătău, DN 6, jud. Timiș

Tel: 0744534705

e-mail: office@tractoare-solis.ro  

un articol de LIVIU GORDEA

Citește mai mult la: https://revista-ferma.ro/solis-adera-la-standardele-de-emisii-stage-v/
Informaţiile publicate pe site-ul Revista-Ferma.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.